Interviewen in een operatiekamer

Organiseer een symposium waarbij wij als ziekenhuis de successen en de learnings van de Zorgketens kunnen delen en zorg dat het gedachtengoed verder ondersteund wordt.
MAAR het moet meer dan Corona proof uitgevoerd worden. Dus geen studio, meerdere personen in een ruimte en ook niet filmen in het ziekenhuis. Dat is de opdracht die ik meekreeg.

Het symposium werd een interactief en afwisselend programma. Er werd gestart met een kort filmpje over zorgketens. Vervolgens had ik interviews met de bestuursleden van de vier zorgketens. Deze bestuursleden zijn: een afdelingshoofd, een medisch specialist en een verpleegkundig leider. Deze interviews vonden plaats in de operatiekamer, revalidatiekamer en patiënten ruimte. Althans; zo leek het. In de videotool die ik gebruikte, kun je namelijk je eigen 3D achtergrond creëren rondom een discussietafel. Daarna zijn de leden van het dagelijks bestuur vanuit hun professie bijeengekomen en geïnterviewd.  Zo kregen we vanuit alle invalshoeken de informatie boven tafel.

Na de interviews konden alle, meer dan 200, deelnemers naar een van de interviewruimtes om in kleine groepen verder te praten met de leden van het dagelijks bestuur die elk een eigen virtuele kamer hadden.

De deelnemers konden elkaar voor het symposium al in de online lobby ontmoeten, afspraken maken of met elkaar chatten. Dat zorgde voor veel verbinding onderling. 

Wil jij ook een (online) symposium organiseren? Ik ontwerp, organiseer en begeleid het graag.

Artikel geplaatst in: Casussen

Je bent hier: Home » Casussen » Interviewen in een operatiekamer