Foto Challenge

Deelnemers houden van spelelementen. Daar kun je als procesbegeleider goed gebruik van maken door bijvoorbeeld een leuke challenge op te zetten. Deze challenge kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Hoe je een foto challenge kan inzetten lees in je in dit blog.

Verbinding
Bij live bijeenkomsten lunch je meestal samen. Online gaat dat niet. Om te zorgen dat je wel verbinding houdt, kun je een leuke challenge opzetten. Bijvoorbeeld het lekkerste broodje. Maak een foto van je broodje en deel deze foto via de app met elkaar of zet de foto later in de chat. Gezamenlijk bepaal je wie het lekkerste broodje heeft gemaakt.

Naar buiten
Deelnemers zitten de hele dag binnen en het is goed om ze stimuleren om naar buiten te gaan. Letterlijk frisse lucht opsnuiven voor meer energie. Stuur ze naar buiten met een opdracht. Bijvoorbeeld door een foto te laten maken die bij het thema past, een herfstfoto, een screenshot van aantal stappen dat ze gezet hebben, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het bedenken van een Challenge kan dus een belangrijke rol spelen in het ontwerp van je bijeenkomst. Zorg voor een challenge die goed past bij je vraagstuk en bij de deelnemers.

Artikel geplaatst in: Blog

Je bent hier: Home » Blog » Foto Challenge